PEČATNI PRSTEN NEKADA I SADA

Kroz istoriju, ovaj zadivljujući komad nakita je bio povezivan sa visokim društvenim statusom i prepoznatljivim identitetom. Nosili su ga vladari, elita i plemstvo.
U početku je imao upotrebnu vrednost jer se koristio kao validan potpis za važna dokumenta. Bio je oduvek znak elegancije i moglo se već prema simbolima na prstenu znati kojoj uticajnoj porodici ili tajnom udruženju njegov vlasnik pripada. Spominjan je još u Bibliji, a nosili su ga i u davnim istorijskim epohama – u antičkoj Grčkoj i starom Rimu i na njemu su se gravirali porodični simboli, monogrami, grbovi. Prošli su vekovi, a pečatni prsten je ostao aktuelan zbog svoje elegancije i simbolike.

Popularnost ovog modela u današnje vreme se meri i time što ga nose mnogi poznavaoci mode I stila, ali pre svega pripadnici visokog društva, kraljevskih porodica i mnoge javne ličnosti kao što su: Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Helen Mirren, Katie Holmes, Kate Moss, Cara Delavingne, Kate Middlton, njena sestra Pipa, Ellie Goulding, Johhny Depp, David Beckham, a nekada su ga nosili slavni Clark Gable, Lady Di, Jane Fonda, Elvis Presley i mnogi drugi.

Nosi se na malom ili domalom prstu nedominantne ruke. Podjednako je popularan među ženama i muškarcima., a posebno je značajno što veoma često postaje deo porodičnog nasleđa.

Inspirisani ovim modelom koji ima posebnu istorijsku vrednost i nosi snažnu poruku, napravili smo kolekciju pečatnog prstenja u okviru naše kolekcije originalnih modela – OriginalS.

Pravimo ga u različitim kombinacijama boja zlata, a ukoliko želite model sa dragim kamenjem, možete se odlučiti za bele i crne brilijante, safire, smaragde, rubine. Takođe moguće je napraviti verzije koje podjednako oduzimaju dah sa cirkonima različitih boja.
Gornja pločica prstena može biti sjajna ili matirana, bez ičega ili personalizovana posebnom gravurom. Najčešće se graviraju monogrami, početno slovo svog ili imena drage osobe, željeni simbol, dok postoji i family prsten sa početnim slovima imena članova porodice.

Posetite nas i odaberite omiljenu verziju pečatnog prstena OriginalS koju ćemo personalizovati po Vašoj želji.

Srdačno,

Vaša Zlatara Stefanović 1886

Pečatni Family prsten sa brilijantima

Close ✕

FILTERI

Vrsta nakita

Materijal

Kolekcije

Tip kamena

Cena

1

Ovaj sajt koristi kolačiće da vam ponudi bolje iskustvo pregledanja. Pregledavanjem ove veb stranice prihvatate našu upotrebu kolačića.