Naša priča

Naša priča počinje daleke 1886. godine i traje kroz vekove zahvaljujući glavnoj inspiraciji – ljubavi prema juvelirstvu. Znanje, umeće i težnja ka majstorstvu ručne izrade nakita prenosili su se sa očeva na sinove i kćerke, dobijajući upečatljiv umetnički izraz kroz brend Stefanović 1886.

Građenje brenda

Sam početak se vezuje za uglednu solunsku juvelirsku porodičnu radnju, gde je divna ljubavna priča jednog mladog para usmerila dalji tok razvoja i rasta brenda. Talenat, ambicija i kretivnost Zlataru Stefanović 1886 dovode do statusa najpoznatije beogradske i jugoslovenske zlatare prošlog veka, poštovane i od strane svetskih juvelira. Danas zlatara ima šest radnji ekskluzivnog nakita na četiri lokacije u Beogradu, jednoj u Kragujevcu i jednoj u Novom Sadu.

Formula uspeha za nas leži u spoju tradicije i inovacija, prošlosti i sadašnjosti, na način koji bezvremenost umetničkog izraza stavljaju kao imperativ. Posvećenost i strast prema izradi nakita prenosile su se kroz pet generacija, dajući svakoj dar da iskustvom koje su dobile u nasleđe, oslika duh vremena u kome živi.

Savršen spoj tradicije i modernog

Lepotu naših komada prepoznavale su brojne porodice i odlučivale se da njima slave sve bitne trenutke u svojim životima. Ponosni smo kada oni postaju deo porodičnog nasleđa, jer su priče o njima utkane u priču o nama.