KAKO IZABRATI BURME

Burma je savršeni krug, označava trajanje, bez početka i kraja. Ova forma je večna i odoleva modnim tendencijama i duhu vremena. Njena snaga je u jednostavnosti i jasnoći.

Burme koje mi izrađujemo su ergonomske i nosive, ne smetaju u svakodnevnim aktivnostima. Upotrebljavamo samo najsavremenije, antialergijske legure, u kojima nema prisustva metala kao što su nikl i kadmijum, koji mogu biti štetni za vaše zdravlje. Stefanović sve burme izrađuje ručno, po vašim zahtevima, gde vi tačno određujete kako želite da one izgledaju. Svi ti detalji čine ovaj komad nakita trajno vašim i ličnim.

Da bismo vam čin izbora burme učinili veselim i ugodnim, a ne stresnim iskustvom, definisali smo za vas šest koraka koji će vam pomoći da brzo i lako odaberete burmu koja će vam najviše odgovarati.

Oblik

Naše iskustvo pokazuje da je izbor pravog oblika burme najvažnija odluka. Oblik određuje izgled i karakter burme.

Razlikujemo unutrašnji i spoljašnji oblik burme. Spoljašnja forma određuje njen izgled, dok unutrašnja, ona koja dolazi u kontakt sa prstom, određuje stepen komfora prilikom svakodnevnog nošenja.

Stefanović vam nudi izbor od deset različitih oblika. Da li želite ravnu, blago zaobljenu ili zaobljenu burmu? Masivniju, ili možda ravnih ivica? Ili skroz okruglu? Izbor je vaš.

Širina

Svaki oblik burme dostupan je u više širina.

Budući da smo mi svi različiti i jedinstveni, ne može postojati jedno pravilo koja burma najviše odgovara određenom tipu. Ipak, najveću ulogu u izboru igra lični afinitet, jer isti model burme jednoj osobi može biti savršen, a drugoj isuviše delikatan ili čak previše glomazan.

Naravno, pošto ih izrađujemo ručno, možemo ispuniti svaku vašu želju, i izraditi u bilo kojoj dimenziji.

Boja

Boja je neizbežno prisutna u našim životima i ima ozbiljan uticaj na našu ličnost. Pravilnim uklapanjem boja možemo istaći ono najbolje na nama, ili prikriti neke nedostatke.

I izbor boje burme treba da bude u skladu sa tim. Nemojte da ovo prepustite slučajnosti, ili da se povinujete aktuelnom trendu. Ne žurite. Osetite koja boja vam najviše odgovara. I ne očajavajte ukoliko vi i vaš partner izaberete različite boje. Setite se da se u prirodi različitosti i privlače. Bitna je simbolika koju ovaj čin nosi sa sobom. Da li će to biti bogata žuta, elegantna bela, ili možda kombinacija obe boje?

Površina

Iznenadićete se kada vidite koliko dve identične burme mogu da izgledaju drugačije ukoliko je jedna polirana do visokog sjaja, a druga ima mat površinu.

Mat površine naglašavaju oblik burme, dok se sjajne površine konstantno menjaju jer reflektuju promenu okoline.

Stefanović vam nudi pet različitih završnih obrada, koji daju različit finalni izgled burme.

Napomena: izgled površine koju ste odabrali će se u većoj ili manjoj meri menjati tokom vremena. Ni metal nije toliko neosetljiv da ne ponese tragove života koje deli sa vama. Ipak, važno je da znate, vaše burme se mogu ponovo obraditi tako da im se vrati prvobitni izgled.

Dijamant

Dodati ili ne dodati još jedan vredan, sjajan detalj na vašu burmu?

Mnogi ljudi širom sveta su opčinjeni dijamantima okruglog oblika, drugačije zvanim brilijanti, koji zbog takvog načina brušenja savršeno prelamaju svetlost, i pretvaraju je u neopisivu igru svetlosti i boja.

Stefanović ima višedecenijsko iskustvo u radu sa dijamantima, što vam daje garanciju da će vaš dragi kamen biti pravilno i sigurno ugrađen u vašu burmu. Na vama je da izaberete veličinu i kvalitet kamena, uz našu stručni savet ako vam je potreban. Možete da se odlučite i da kasnije ugradite jedan ili više brilijanata u vašu burmu. I ne sumnjamo da će biti još mnogo povoda vrednih da se obeleže ovakvim činom.

Gravura

Lepa tradicija je da se imena supružnika i datum venčanja izgraviraju na unutrašnjim površinama burmi. Možete izabrati mašinsku gravuru štampanim slovima (ćirilićnim ili latiničnim pismom). Ili možda želite ručno izgravirane burme, u skladu sa vekovnom tradicijom ovog plemenitog zanata? Možda imate svom partneru i nešto više da saopštite sem inicijala i datuma? Za šta god da se odlučite, mi ćemo to čuvati kao najveću tajnu.

Close ✕

FILTERI

Vrsta nakita

Materijal

Kolekcije

Tip kamena

Cena

1

Ovaj sajt koristi kolačiće da vam ponudi bolje iskustvo pregledanja. Pregledavanjem ove veb stranice prihvatate našu upotrebu kolačića.