Uslovi korišćenja

Uvod

Svi posetioci web sajta Stefanovic1886 d.o.o (www.stefanovic1886.com) prihvataju da se pristup sajtu odvija pod sledećim uslovima:

 • Ovaj web sajt i sve informacije na njemu imaju jedino i isključivo informativnu svrhu.
 • Opis pojedinačnih proizvoda na web sajtu sadrže samo osnovne informacije.
 • Stefanovic1886 d.o.o će se truditi da svi podaci koji se nalaze na sajtu budu tačni i ažurni. Ipak, Stefanovic1886 d.o.o ne garantuje tačnost i ažurnost ovih podataka niti preuzima bilo kakvu odgovornost u tom pogledu.
 • Stefanovic1886 d.o.o, zadržava pravo da na svom sajtu postavi linkove ka drugim sajtovima koje smatra odgovarajućima. Međutim, Stefanovic1886 d.o.o nije odgovoran za sadržinu tih sajtova.
 • Stefanovic1886 d.o.o zadržava pravo da izmeni ili ukloni bilo koju informaciju sadržanu na sajtu, u bilo koje vreme, po sopstvenom izboru i bez prethodnog obaveštenja.
 • Sadržaj je autorski zaštićen. Posetioci Internet stranice stefanovic1886.com sadržaj koriste isključivo u lične i ne komercijalne svrhe. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole Stefanović 1886 d.o.o  je zabranjena.

Osnovni podaci o firmi

 • Poslovno ime: PRIVREDNO DRUŠTVO ZLATARA STEFANOVIĆ 1886 DOO BEOGRAD (STARI GRAD)
 • Adresa: Makedonska 34, Beograd – Stari grad
 • Delatnost: 3212 – proizvodnja nakita i srodnih predmeta
 • Matični broj: 20736968
 • Poreski broj: 107074339
 • Web: https://stefanovic1886.com/
 • Telefon: +381 11 3225333
 • Email: office@stefanovic1886.com

Poručivanje robe preko „Stefanovic1886.com“

Poručivanje je prvi korak u kupovini preko našeg sajta. Da biste poručili robu putem našeg sajta, morate biti registrovani korisnik. Registrovanjem ćete dobiti korisničko ime kojim ćete ubuduće pristupati sajtu prilikom poručivanja. Pošto odaberete proizvode i smestite ih u korpu, možete odabrati dva vida plaćanja:

 • Platnom karticom,
 • Plaćanjem predračuna koji ćemo vam poslati nakon Vaše porudžbine, ukoliko se odlučite da platite gotovinski Stefanovic1886 d.o.o zadržava pravo da otkaže kupoprodaju ukoliko se učini da je došlo do nekih nepravilnosti u procesu naplate. Isporuka robe se vrši isključivo ako je proizvod u potpunosti plaćen. Ova opcija je dostupna samo pravnim licima!
 • Plaćanje pouzećem

Plaćanje

Sve cene su izražene u dinarima sa uračunatim PDV-om. Plaćanje se vrši u domaćoj valuti.

Ukoliko se odluči za plaćanje karticom, kupac je odgovaran da na sajtu ostavi ispravne brojeve platnih kartica. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Ukoliko se odlučite za gotovinsko plaćanje putem predračuna, Stefanovic1886 d.o.o neće tražiti podatke o Vašoj kartici.

Nakon poručivanja artikla sa našeg sajta, i odabira plaćanja putem kartice, očekujte da Vas kontaktira osoba iz naše firme da bi potvrdili porudžbenicu. Ukoliko se odlučite za plaćanje predračuna, predračun će Vam biti poslat na ostavljenu mail adresu, bez prethodnog kontaktiranja.

Stefanovic1886 d.o.o zadržava pravo na izmenu cena i dostupnost artikala bez predhodnog obaveštenja. Ipak Stefanovic1886 d.o.o neće menjati cene nakon izvršene potvrde Vaše porudžbine.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Hvala Vam na razumevanju.

Isporuka robe

SRBIJA

Narudžbine se šalju kurirskom službom Daily express i na Vašu adresu stižu u roku od najkasnije 7 (sedam)dana od primanja porudžbine, ukoliko željeni artikal posedujemo na lageru. Ukoliko ne posedujemo, vreme čekanja zavisi od trenutnog stanja u proizvodnji.

Iako činimo sve napore da isporučimo robu u predvidjenom vremenskom roku, neka kašnjena su neizbežna.
Mi nećemo biti odgovorni za kašnjenja i posledice koje će se eventualo tom prilikom prouzrokovati. Preuzimamo obavezu da Vas u najkraćem mogućem roku obavestimo o tačnom roku isporuke, ukoliko proizvod nije na stanju, kako biste mogli da odlučite da li Vam to odgovara.

Kurirska služba će Vas kontaktirati pre isporuke, te Vas molimo da dostavite validne kontakt telefone kako bi porudžbina bila isporučena.

Troškove slanja na teritoriji Republike Srbije snosi zlatara Stefanović 1886 d.o.o, te je ona za kupca besplatna.
U slučaju da želite da saznate status Vaše pošiljke, možete nas kontaktirati e-mailom ili putem telefona koje možete naći u rubrici kontakt ili u dnu svake stranice naše online prodavnice.

Dozvoljeno nam je da podelimo lične podatke sa trećim licem koje je zaduženo za izvršenje Vaše porudžbine ili ispunjavanje naših obaveza prema Vama.

Do odstupanja i produženja moze doći ukoliko primalac nije na adresi kod pokušaja isporuke, ne javlja se na broj telefona koji je ostavio prilikom prijavljivanja na sistem, loših vremenskih uslova ili nepredviđenih situacija u transportu na koje prevoznik nije mogao da utiče. Vaša obaveza je da pošiljku po prijemu proverite, i u roku od 24h prijavite eventualne nepravilnosti.

INOSTRANSTVO

Ukoliko je adsresa isporuke van teritorije Republike Srbije, roba se šalje uz prethodnu uplatu kupca za željeni artikal vrednosti umanjene za vrednost PDV-a, a uvećane za cenu isporuke.

Cena isporuke varira od zemlje u koju se paket šalje.

Ona se obračunava na našem sajtu, u trenutku poručivanja, kada izaberete željenu adresu isporuke. Tada ćete dobiti tačnu cenu proizvodu, umanjenu za vrednost PDV-a, a uvećanu za troškove transporta.

Narudžbine iz Evrope

Vašpaket će biti poslat čim ustanovimo da je Vaša uplata realizovana, a možete očekivati da stigne na vašu adresu za oko 10-15 radnih dana od dana slanja.

Narudžbine iz USA i Kanade

Vaš paket će biti poslat čim ustanovimo da je Vaša uplata realizovana, a možete očekivati da stigne na Vašu adresu za oko 15-20 radnih dana od dana slanja.

Narudžbine iz ostalih delova sveta

Vaš paket će biti poslat čim ustanovimo da je Vaša uplata realizovana, a možete očekivati da stigne na Vašu adresu za oko 20-25 radnih dana od dana slanja.

Važna napomena 

1. Kupac snosi eventualne carinske i sve druge troškove koje se mogu pojaviti prilikom predmetnog uvoza u zemlji kupca.

2. Ponekad se desi da lokalna pošta duže zadrži paket, uglavnom zbog dodatnih sigurnosnih provera koje usporavaju isporuku paketa.

3. Treba računati na duže vreme isporuke u vreme pred i oko praznika, kada pošti treba dosta duže da isporuči pakete.

GARANCIJA KVALITETA

Stefanovic1886 doo garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke. Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliteta proizvoda. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će zameniti proizvod novim ili vratiti novac. Garantni rok počinje danom prodaje proizvoda, koji se unosi u garantni list i overava pečatom i potpisom ovlašćenog prodavca. Kupac gubi pravo na garanciju ako se kvar izazove nepridržavanjem datih uputstava za upotrebu i ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica.

REKLAMACIJE I VRAĆANJE ROBE

Reklamaciju možete ostvariti u sledećim slučajevima:

Reklamacija prilikom prijema proizvoda ili prvog korišćenja – Ukoliko se prilikom prijema konstatuje da je isporučeni prozvod oštećen, da ne odgovara specifikaciji ili je neispravan, kupac ima pravo na reklamaciju. Davalac garancije će popraviti pokvareni proizvod, zameniti proizvod novim ili vratiti novac u najkraćem mogućem roku. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, Stefanovic1886 doo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice.

Reklamacija u garantom roku – Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliteta proizvoda. Rok za utvrđivanje verodostojnosti onoga što je kupac naveo prilikom vraćanja robe je 8 dana od prijema robe, a rok za otklanjanje nedostatka proizvoda i/ili povraćaj novca je u skladu sa zakonom, zavisno od vrste robe maksimalno 30 dana. Kupac će u predviđenom roku ili dobiti ispravan proizvod, ili će mu se dati novi proizvod, ili će biti izvršen povraćaj novca. Za uvažene reklamacije Stefanovic1886 doo u potpunosti snosi troškove transporta.

Prilikom reklamacije robe u garantnom roku, kupac je dužan:

 • da reklamirani proizvod prodavcu donese u bilo koju radnju objavljenu na kontakt strani ovog sajta u vlasništvu Stefanovic1886 doo ili se javi putem e-maila office@stefanovic1886.com ili telefonom na 011/322-53-33 i dogovori slanje proizvoda kurirskom službom na adresu Makedonska 34, Beograd,
 • da popuni sledeći obrazac: DOWNLOAD
 • da prodavcu podnese na uvid račun na kome je reklamirani proizvod i original garantnog lista ukoliko je isti dobio sa proizvodom,
 • da prodavcu iznese precizan opis funkcionalne neispravnosti proizvoda.

GARANCIJI NE PODLEŽE

Oštećenja prouzrokovana prilikom transporta nakon isporuke, oštećenja zbog nepravilne upotrebe ili održavanja, mehanička oštećenja nastala krivicom korisnika.

Kupac je dužan:

 • Da prilikom preuzimanja robe ustanovi kompletnost i fizičku neoštećenost robe – proizvoda koji preuzima, jer naknadne reklamacije po navedenim elementima neće biti prihvaćene.

VRAĆANJE ROBE PORUČENE PREKO SAJTA

Zakon u slučaju prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem, da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca, koji može da se dobije klikom OVDE. U tom slučaju, neoštećena, nenošena i neupotrebljena roba u originalnoj ambalaži se, zajedno sa popunjenim obrascem, ili:

vraća u jednu od Stefanovic1886 doo. radnji

ili se putem e-maila office@stefanovic1886.com i/ili telefonom na 011/322-53-33 dogovora slanje proizvoda kurirskom službom na adresu Stefanovic1886 doo. Prilikom vraćanja artikala u svrhu vraćanja novca ili zamene istog na ovaj način, morate platiti adekvatne troškove transporta.

Stefanovic1886 doo
Makedonska 34,
11000 Beograd
 

POVRAĆAJ SREDSTAVA ZA SLUČAJ RASKIDANJA UGOVORA I VRAĆANJA ROBE

U slučaju da se radi povraćaj novca usled uvažene reklamacije u garantnom roku i/ili raskida ugovora od strane kupca u propisanom roku, procedura je sledeća:

 • Ukoliko je kupac platio karticom, sredstva se vraćaju na njegovu karticu – šaljemo zahtev banci i po njihovoj proceduri vraćamo sredstva
 • Ukoliko je platio pouzećem ili preko računa, potrebno je da nam kupac dostavi broj svog tekućeg računa u banci ili pošti i sredstva vraćamo na njegov račun.

SAGLASNOST I PROMENE USLOVA

Korišćenje naših usluga podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim na ovoj strani. Stefanovic1886 doo se obavezuje da ce se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova biće objavljene na sajtu