FAQ

Kao zlatari sa iskustvom u izradi nakita dužoj od veka, nudimo Vam tradicionalan način kupovine u našim zlatarama, kako biste lično videli i pre svega doživeli naš nakit. Sa druge strane, prateći svetske trendove i sam razvoj tehnologija, svim našim kupcima smo omogućili onlajn prodavnicu koja će im biti na raspolaganju 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji uz email i telefonsku podršku.

Kupujte onako kako Vama najviše odgovara, sa mogućnošću povraćaja novca do 2 nedelje, ukoliko ne budete zadovoljni. Takođe, nudimo Vam garanciju od godinu dana na nakit ručne izrade, ali samo u slučaju da oštećenja nisu nastala usled normalnog habanja vremenom, određenih trauma, nemara, neredovnog održavanja, kao i usled gubitka ili krađe. Svaki komad nakita je izrađen ručno, od strane najstručnijih juvelira.

Takođe, imate mogućnost da sami kreirate unikatne i jedinstvene komade nakita uz našu pomoć. Najznačajnije prilikom kupovine nakita kod nas je to što možete biti sigurni da je vekovna tradicija i iskustvo utkano u svaki komad.

Prilikom kupovine nakita koje je personalizovano, gravirano i slično, za izradu je potrebno 2-3 nedelje, pa Vas molimo da taj vremenski period imate u vidu prilikom naručivanja. Prihvatamo promene vezane i izradu komada kao i otkazivanje porudžbine 4 sata nakon poručivanja. U tom slučaju broj svoje porudžbine šaljete na orders@stefanovic1886.com.

Zlatara Stefanović 1886 omogućava besplatnu poštarinu svim svojim kupcima u Srbiji. Za isporuke van granica Srbije, direktno nas kontaktirajte.

Izuzetno smo ponosi na svoj rad, pa tako stopostotno garantujemo za svoj izrađeni nakit. Ukoliko Vam stigne pogrešna porudžbina, oštećena prilikom dostave ili Vam se jednostavno ne dopada, možete pokrenuti proces povratka nakita tako što ćete nas kontaktirati mejlom na orders@stefanovic1886.com 7 dana nakon prijema nakita – pošiljke.

Prihvatamo povraćaj nakita 14 dana od dana dostavljanja. Personalizovan ili graviran nakit ne može biti vraćen.

Kupac plaća samo taksu za povratnu pošiljku.

Svi dijamanti i drago kamenje zlatare Stefanović 1886 imaju određeni sertifikat kojim se dokazuje njihova vrednost.

Prašina, zagađenje i svakodnevno nošenje zajedno utiču na sjaj dijamanata i površine plemenitih metala. Predlažemo Vam da svoj omiljeni komad nakita odnesete na profesionalno odžavanje posle određenog vremena, a naši stručni juveliri će proveriti i uveriti se da li je dragi kamen sigurno i adekvatno postavljen i obezbedićemo Vam temeljno i profesionalno čišćenje. Pored profesionalne nege, preporučujemo Vam i čiščenje nakita neabrazivnim sredstvima bez limunske kiseline.

Verenički prsten predstavlja jednu od najvažnijih kupovina tokom života. Budžeti variraju od osobe do osobe, tako da ćemo Vam pomoći u odabiru prstena u skladu sa Vašim mogućnostima.

Što se više budete informisali, znaćete da prepoznate razliku između vrednog kamena od onog koji to nije. Zadovoljstvo nam je što sa Vama možemo da podelimo preko 130 godina iskustva u radu i sa kupovinom dijamantskih prstenja i drugih komada nakita. Najbitnije je da obratite pažnju na 4C, o kome smo pisali u tekstu ,,Kako izabrati verenički prsten?“.

Šta nam govore različite karataže zlata?

Čisto zlato je mekan metal, tako da većina komada nakita od zlata napravljena je od same legure zlata kako bi se postigla veća trajnost i čvrstina. Niža karataža zlata označava manje zlata u proporciji sa legurom ali i veću jačinu od zlata veće karataže. Najčistije zlato označava se sa 24 karata i predstvalja najvrednije ali i najmekše.

14 karata – 58,5% čisto zlato, ostatak legure bakra, srebra i sl.
18 karata – 75,0% čisto zlato, ostatak legure bakra, srebra i sl.
20 karata – 83,3% čisto zlato, ostatak legure bakra, srebra i sl.
22 karata – 91,6% čisto zlato, ostatak legure bakra, srebra i sl.
24 karata – 100% čisto zlato.

Srebrnom nakitu treba omogućiti potpuno suvo mesto za odlaganje. Držite ga dalje od prekomernog izlaganja vazduhu, a najbolje je da nakit čuvate u kesicama od flanela za svaki poseban komad. Izbegavajte kontakt srebra sa parfemima, kremama i drugim hemikalijama koje mogu izazvati tamnjenje Vašeg nakita. U određenim slučajevima (kao što su upalni procesi u organizmu, upotreba određenih lekova i sl.), može doći do promene hemijskog sastava znoja, što može uticati na patiniranje srebrnog nakita. U tom slučaju, potrebno je očistiti nakit.

Srebrni nakit zahteva povremeno čišćenje. Mala količina tečnosti za čišćenje srebra naneta na meku tkaninu uz par pokreta i ispiranje toplom vodom, vratiće sjaj Vašem srebru i ukloniće sve mrlje. Treba izbegavati sredstva za čišćenje sa hlorom i izbeljivačima kako ne biste oštetili nakit.