Doživotni servis

Kao renomirana firma koji postoji 135 godina, čvrsto i ponosno stojimo iza nakita koji izradjujemo.

Uz svaki komad nakita dobijate SERTIFIKAT  sa svim podacima kojima garantujemo kvalitet prodatih proizvoda. Ispravnost naših proizvoda se proverava od strane personala koji je zadužen za proveru kvaliteta i ispravnosti. Sertifikat sadrži podatke o težini i kvalitetu plemenitih metala. Ukoliko proizvod sadrži dijamante, prirodno obojeno kamenje, bisere i slične dodatke, oni se navode i opisuju u Sertifikatu.

Dijamanti ugrađeni u nakit nisu ni na koji poznati način dorađivani i isključivo su prirodnog porekla. Težina , kvalitet i  boja se po intercionalnom standard upisuju u Sertifikat.

Prirodno obojeno kamenje (safari, rubini, smaragdi…), u skladu sa međunarodnom praksom, može biti dodatno tretirano u cilju poboljšanja kvaliteta. Prirodno obojeno kamenje može imati više ili manje svetlih ili tamnih inkluzija, prirodnih žila (unutrašnjih ili spoljašnjih nepravilnosti) ili neujednačenosti u boji. To se ne smatra za manjkavost.

Biseri koji su eventualno ugrađeni u nakit su gajeni (kultivisani) ukoliko nije drugačije navedeno u Sertifikatu. Biseri, s obzirom na način nastajanja, mogu imati određene nepravilnosti i nesavršenosti i to se ne smatra za manjkavost.

“Stefanović 1886”  Vam garantuje da će, ukoliko bude dostavljena kompletna i originalna dokumentacija dobijena prilikom kupovine (fiskalni račun i sertifikat), sve greške nastale u procesu proizvodnje koje konstatuju naši majstori i koje prijavite u roku od jedne godine, biti besplatno otklonjene. Ukoliko to nije moguće obaviti u roku od 60 dana, predmet ćemo zameniti ili Vam vratiti novac.

Predmeti od plemenitih metala su osetljivi te se shodno tome prema njima treba odnositi sa najvećom mogućom pažnjom!

Neki proizvodi su zbog specifičnosti izrade osetljiviji od drugih: šuplji nakit, presovani, izuzetno lagani nakit…te im je potrebna dodatna doza pažnje prilikom upotrebe (ne savijati, ne spavati sa njima, ne izlagati ih udarcima itd.)!

Kvarovi nastali usled nepravilnog nošenja, udaraca, ogrebotina i kontakta sa hemikalijama ne spadaju u fabričku grešku!

Kupcu se preporučuje da detaljno pročita priložena uputstva za čišćenje, održavanje i upotrebu nakita, koje možete takođe pročitati na sajtu.

Pružamo našim klijentima i mogućnost (i preporučujemo!) pregleda nakita i doživotnog servisa. Graviranje na svim našim proizvodima je besplatno, kao i  čišćenje kamena.